Hoş geldin üye olarak sitemizden yararlana bilirsiniz

Eski Sitemizde Kullandığınız Kullanıcı Adı ve Şifre İle Sisteme Giriş Yapa Bilirsiniz

Veya Kayıt ol
iptvforumucom
İletişim : admin@iptvforumu.com

İstek GÜVENLİK HABERİ

sibertim34

☆ Level 10 ☆
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2018
22
14
6
türkey
Polis Siber Suçluları Nasıl Buluyor İşte Cevabı #Stajyer Asistan Kulübü#

İnsanlar "vpn/tor kullanıyorum, kimse beni bulamaz" dememeli.

Öncelikle mağdur savcılığa başvurmuş sayalım dava açıldı, diyelimki bugün bir kişiyi bir site veya uygulama üzerinden dolandırdınız varsayalımki instagram üzerinden bir kişiyi dolandırdık.

Şimdi öncelikle polis soracak insragrama;

Polis: Merhaba, 15.02.2018 Tarihinde "dolandırıcı_kinq" hesabına hangi ip adresi ile giriş yapılmış ve e-maili nedir?

İnstagram: Merhaba 15.02.2018 Tarihinde "dolandırıcı_kinq" hesabına 215.24.64.53 ip adresinden girilmiştir ayrıca hesaba kayıtlı e-posta adreside "z3141989@10minutemail.com" dır.

Bunun üzerine bakar polis bu bir vpn ip sidir, vpn sitesine sorar;

Polis: Merhaba beleşvpn sitesi, üyelerinizden kime 215.24.64.53 ip'sini verdin. Bu vpn'e 15 Şubat günü hangi ip ile bağlanıldı?

Beleş VPN sitesi: dolandırıcı_kinq@dandikmail.com adresi ile üye olmuş vatandaş, 15 şubat günü 253.247.55.96 nolu adres ile bağlanmıştır.

Polis gider bakar, 253.247.55.96 adresi hüseyinet internet hizmetleri a.ş.'ye ait bir adrestir, gider oraya sorar.

Polis: sevgili hüseyinet, 253.247.55.96 nolu adres ile, 15 Şubatta kim bağlandı?

Hüseyinet: İsim:Mehmet , Soyisim: Türkmen, Telefon: 05051234567, Ana Adı: Halime, Baba Adı: Ahmet, TC Kimlik numarası: 71643695472 (Bilgiler Gerçeği Yansıtmıyor Random Yazdım)

Bu bilgiler mail adresi yolundan da bulunabilirdi tabii.

Birkaç hafta sonra evinize ptt den bir kağıt geliyor tebliğgat olarak. Üzerinde isminiz gönderen kurum (Savcılık) falan yazar. Gidiyorsunuz bunu muhtarlıktan alıyorsunuz bir bakıyorsunuz üzerinde ifadeye çağrıldığınız yazar sanık olarak , veya direkt olarak evinize polis gelir alır sizi dizilerdeki,filmlerdeki gibi. Durum böyle umarım konumu beğenmişsinizdir ve sıkıcı

NOT:BU BİLGİ TÜRKHACKERTEAM.ORG SİTESİNDEN BİLGİ AMAÇLI PAYLAŞILMIŞTIR